Familie-gang na shootout vast

Amerikanen zijn dol op gangsters met een verhaal. In de traditie van de Daltons is nu de Dougherty-gang na een shootout met de politie achter de tralies. En dat er een vrouw bij is maakt het helemaal tot een topverhaal: Lee Grace Dougherty, 29, en haar broers Dylan (26) en Ryan (21) zijn na een jacht van een week gepakt. Het drietal was op de vlucht sinds 2 augustus, toen Ryan werd veroordeeld voor ontucht met een minderjarige. Daarna volgde een nation-wide chase.  

Ze gingen samen op de vlucht, beroofden een bank, vuurden op de politie en ontkwamen.

Lee Grace heeft zichzelf beschreven als een ‘redneck‘ die dol is op ‘schieten op kerels en auto’s in de prak rijden’. Ze werkt part-time als een stripper in een club in het middensegment. Schieten deden ze met twee AK-47’s en een machinepistool.

Ongeveer 3000 kilometer van hun woonplaats in Florida vluchtten ze in hun auto na een politiecontrole in Colorado. Na een wilde achtervolging kwam het tot een schietpartij met eenheden van de Highway Patrol. Lee Grace kreeg een schot in haar been. haar broers wisten nog te ontkomen maar werd aangehouden in een hotel verderop.

Een FBI-woordvoerder beschreef de groep als ‘extreem gevaarlijk. Een Higway Patrol-man: ‘Ze zijn het slechtste van het slechtste’.

{youtube}o84q_RJ-ekc{/youtube}