‘Familie kroongetuige ruziet met Staat over beveiliging’

Een familielid van kroongetuige Nabil B. heeft recent een kort geding tegen de Staat over betere beveiliging verloren, aldus het Algemeen Dagblad. Volgens de krant zijn er voortdurend hoogoplopende ruzies tussen deze familie en het Openbaar Ministerie.

Hogere eisen

Een deel van familie vindt de beveiliging onvoldoende en stelt hogere eisen en wil meer compensatiegeld voor gederfde inkomsten (omdat bepaalde familieleden hun werk niet meer kunnen doen). Het kort geding werd achter gesloten deuren behandeld.

Miljoen

De beveiliging van de familie heeft inmiddels al meer dan een miljoen euro gekost, zo blijkt uit onderzoek van het AD. De familie van Nabil B. (31) kwam in de beveiliging terecht nadat in maart 2018 broer Reduan B. (41) in Amsterdam werd geliquideerd. Nabil B. heeft verklaringen afgelegd tegen onder meer Ridouan Taghi (41) en Saïd Razzouki (46) over hun vermeende betrokkenheid bij liquidaties.

Safehouses

De familie B. wordt bewaakt, ze leven in safehouses en kregen een nieuwe identiteit. Volgens een bron van het AD weigerde de Staat sommige declaraties van familieleden te honoreren: onder meer een reisje naar een pretpark en kogelvrije dekens.

De familie vindt dat het Openbaar Ministerie slecht communiceert en hen onvoldoende heeft voorbereid op leven met een andere identiteit.

Donderdag velt de rechtbank het vonnis over de man die terechtstaat voor het doodschieten van Reduan B..

Zie:

OM eist 28 jaar cel voor Shurandy S.

Doodgeschoten broer kroongetuige vroeg wel om beveiliging

Kroongetuige Nabil B. wil betere bescherming

‘Familie kroongetuige ondergedoken in buitenland’

‘Het is voor hem een ongelooflijk dilemma’ (UPDATE)