Familie liquidatieslachtoffer doet emotionele oproep (VIDEO)

De moeder en zus van Inchomar Balentien, die vorige maand werd geliquideerd in de Amsterdamse Bijlmermeer, hebben op Facebook een video geplaatst over de moord. Ze doen een emotioneel beroep op media, politie en reclassering om meer respect te tonen voor slachtoffers van vuurwapengeweld.

Begrafenis

Inchomar werd op 21 juli 2019 dood geschoten bij metrostation Kraaiennest. In de video spreken zijn zus Des en moeder Shalimar Balentien over de gebeurtenissen. Er zijn beelden te zien die direct na de schietpartij zijn opgenomen, als zijn zus, compleet overstuur, de plaats delict wil bezoeken en wordt tegengehouden door de politie. Ook zijn er beelden van de begrafenis, waarbij motorrijders van No Surrender de laatste eer bewijzen aan Inchomar. Opmerkelijk genoeg doen ze dat in full colors, terwijl de club een maand eerder verboden was.

Mijn broer is vermoord

Mijn broer vermoord en nu … ?! #NoWayBack #YouGottaBelieve

Geplaatst door Des Balentien op Woensdag 21 augustus 2019

Martha

Inchomar Balentien was een bekende van de eveneens geliquideerde Gwenette Martha. Hij had een lang strafblad. Hij overleefde in 2013 nog een liquidatiepoging op de Antwerpenbaan in Nieuw-Sloten.

Lees ook: eerdere berichten over Inchomar Balentien, bijnaam ‘Kleine Detcho’