Familie liquidatieslachtoffer verhoogt tipgeld

Familieleden van de in 2017 in Blerick geliquideerde Kemal Zengin (44) hebben de van justitie uitstaande beloning voor de gouden tip in het onderzoek verdrievoudigd. Volgens De Limburger is het tipgeld nu verhoogd naar 60.000 euro.

Medemblik

Eerder verdubbelde de familie het tipgeld (van 20.000) al. Volgens de familie ligt het onderzoek nu vrijwel stil. Ze zijn daar gerfrustreerd over. Broer Engin Zengin laat weten dat er een privé-detective in de arm is genomen.

In het tv-programma Opsporing Verzocht meldde de politie eerder dat Zengin vermoedelijk actief was in het criminele milieu. Bronnen rond het onderzoek melden dat de moord misschien verband houdt met een door de politie gepakte zending van 1.800 kilo cocaïne, in december 2016 in Medemblik. Zengin zou een rol hebben gespeeld bij de doorvoer van het transport uit de Antwerpse haven.

Zijn broer zegt niet op de hoogte geweest te zijn van eventuele criminele activiteit van Kemal Zengin.

Drie verdachten

Zengin werd voor zijn woning aan de Klingerbergsingel in Blerick geliquideerd. De vluchtauto is brandend aangetroffen in Amersfoort. In verband met die auto zijn drie verdachten opgepakt, op verdenking van heling of diefstal. Voorzover bekend zijn er geen bewijzen tegen daders of opdrachtgevers.