Familie looft beloning uit in moordzaak

De familie van Mariëlle Markgraaff (37), die op een avond in februari op een fietspad in Helmond werd doodgeslagen, looft een beloning van 5.000 euro uit die leidt naar aanhouding van de dader. Volgens het Eindhovens Dagblad zit het onderzoek volledig op dood spoor.

Cold case

Volgens de krant zijn er geen aanknopingspunten meer voor verder onderzoek en zal de zaak een cold case worden in oktober als er zich geen nieuwe belangrijke aanwijzingen aandienen. Momenteel wacht het team alleen nog op een paar uitslagen van het Nederlands Forensisch Instituut.

De familie is er wanhopig over. Mariëlle Markgraaff overleed aan een ernstige hoofdwond op de Bakelsedijk, enige tientallen meters van de woonwagen van haar moeder, na enige tijd bewusteloos geweest te zijn.

Verdachte

Er is in de zaak één verdachte aangehouden geweest, een 35-jarige man. Dat was niet de vader van de twee kinderen van 10 en 12 jaar van de vrouw met wie ze in scheiding lag. De man is in april op vrije voeten gesteld omdat er verder geen bewijs rond kwam, hij bleef toen wel verdachte. Wat de aanwijzingen tegen de man waren is niet bekend, ook niet of hij nog steeds verdachte is. De politie heeft in het onderzoek 300 passanten gesproken, dat onderzoek leverde slechts vier tips op.

Hondje

Het slachtoffer was op bezoek bij haar moeder die met een dochtertje televisie zat te kijken in de woonwagen toen de ambulance even verderop op de plek des onheils arriveerde. Mariëlle Markgraaff was rond 22.00 een hondje uit gaan laten, dat nog aan de lijn zat toen ze werd gevonden.

Zus Anita zegt tegen het ED: ‘Hebben wij contact met de dader? Woont hij in de straat? Je gaat iedereen verdenken en maakt jezelf gek.’