Familie Martha wil opheldering van justitie

De weduwe en moeder van de geliquideerde crimineel Gwenette Martha willen weten welke voorwaarden werden gesteld door justitie om Martha bescherming te geven. Dat hebben ze in een brief aan de hoofdofficier van justitie Theo Hofstee gevraagd. De weduwe en moeder hopen er achter te komen 'in hoeverre justitie medeverantwoordelijk is voor de schade veroorzaakt door de dood van Martha'. Dat schrijft Het Parool zaterdag.

Martha had in december aangifte gedaan van een mislukte aanslag. Justitie heeft toen besloten om hem bescherming aan te bieden, maar volgens Martha's advocaat Nico Meijering alleen op de voorwaarde dat Martha zou vertellen wie volgens hem achter de mislukte aanslag zat.

Ook moest Martha volgens Meijering alles vertellen over wat hij wist van de reeks aanslagen in de Amsterdamse onderwereld. Martha wilde daarover eerst met zijn advocaten overleggen, en werd daarom nog niet beschermd. Meijering heeft later contact met justitie opgenomen over de voorwaarden, maar daar zou hij geen antwoord op hebben gekregen.

Politie en justitie hebben na de dood van Martha gezegd dat hij bescherming zou kunnen krijgen als hij een aantal vragen had beantwoord en zou laten weten waar hij naartoe ging. Meijering wil nu dat justitie hem de hele tekst van de aangifte geeft, zodat duidelijk wordt welke voorwaaarden justitie precies stelde.

Lees ook:

'Farid en Karim B. geen bodyguards van Martha'

Vluchtauto Martha-moord in beeld

Invoeren: De Wet van de Onderbuik

Gwenette Martha en de media

80 kogelgaten in lichaam Gwenette Martha