Familie Talitha stelt OM aansprakelijk voor fouten

De familie van de in 2013 overleden Talitha (25) gaat het OM aansprakelijk stellen voor de fouten die in het onderzoek naar de dood van de vrouw zijn gemaakt. De familie wil een geldbedrag waarmee nieuw onderzoek bekostigd kan worden, vertelt advocaat Sébas Diekstra.

Talitha kwam om het leven nadat ze door een trein werd overreden. Het OM trok de conclusie dat het om zelfmoord ging, maar de machinist verklaarde dat ze al op het spoor lag toen de trein er aan kwam rijden. Mogelijk is ze daar door een misdrijf terecht gekomen.

Zelf experts inhuren

Het OM heeft zich later verontschuldigingen aangeboden omdat het had gezegd dat Talitha zelfmoord had gepleegd terwijl daar geen bewijs voor was. Maar volgens Diekstra kunnen de nabestaanden nog niet aan de verwerking beginnen, omdat nog altijd onduidelijk is hoe Talitha om het leven is gekomen. Ze willen daarom een vergoeding voor immateriële schade, waarmee de familie zelf experts in wil huren.

Diekstra stelt dat de politie fouten heeft gemaakt in het onderzoek. Zo is er geen forensisch onderzoek gedaan op de plek waar Talitha werd gevonden.

Lees ook:

Dood Talitha was geen zelfdoding

Advocaat wil vervolging agent in Talitha-zaak

Nabestaanden willen “Blundercommissie”