Zus Van der Bijl noemt Holleeder ‘laffe hond’ (UPDATE)

De weduwe van de in 2005 doodgeschoten Kees Houtman eist 475.000 euro schadevergoeding van Willem Holleeder.

Shockschade

Haar twee kinderen eisen samen 59.000 euro schadevergoeding. Elk van de drie eist nog 20.000 euro zogeheten shockschade.

Donderdag kwamen een slachtoffer en nabestaanden aan het woord in de moordzaken waarvan Willem Holleeder wordt beschuldigd. ’s Ochtends was het de beurt aan de familie van de in 2006 vermoorde Thomas van der Bijl (50).

Sloopkogel

Zus Carolien (van Thomas van de Bijl) sprak de hoop uit dat Holleeder ‘de Westertoren nooit meer zal zien.’ Ze noemde hem een ‘menselijke sloopkogel’ en een ‘laffe hond’ die de moord zelf niet durfde uit te voeren. Ook Van der Bijl’s dochter April kwam aan het woord. Zij was 18 jaar toen haar vader werd doodgeschoten. Ze zegt dat haar vader tegen haar zei: ‘April, als ik word vermoord, dan heeft Willem het gedaan.’

Zoon Tommy was 13 jaar oud toen zijn vader werd doodgeschoten. Hij lijdt nog steeds onder het verlies. Zijn advocaat voerde voor hem het woord. Hij als zijn moeder lijden aan een post-traumatische stress stoornis. De daders van de moord zijn alweer op vrije voeten.

Aangeslagen

Volgens Telegraaf-verslaggeefster Saskia Belleman was Holleeder aangeslagen. Hij zei het ‘niet gepast’ te vinden vandaag te reageren. Holleeder ontkent de vijf huurmoorden en de doodslag die hem ten laste worden gelegd.

David Denneboom voerde ook het woord. Denneboom raakte op 17 mei 2004 gewond aan zijn knie toen naast hem op straat in Amsterdam Willem Endstra werd doodgeschoten. Hij eist 150.000 euro schadevergoeding. Hij vertelde nog lang bang geweest te zijn dat er nog moordenaars achter hem aan zouden komen.

Hieronder tweets van journalisten die aanwezig zijn in de bunker.