Familie verdachte kluisjeskraak bedreigd

De familie van een van de mannen die wordt verdacht van betrokkenheid bij de kluisjeskraak in Oudenbosch, is bedreigd door criminelen. De onderwereldfiguren, die de bedreiging hebben geuit, zouden safes bij de Rabobank hebben gehad, waarvan de inhoud bij de roof zou zijn gestolen. 

Het Openbaar Ministerie bevestigt berichtgeving in de Telegraaf hierover. Het zou om subtiele bedreigingen zijn gegaan, die een grote impact hebben gehad op de familie. Het OM, noch de advocaat van verdachte Agron K. wilde iets zeggen over mogelijke beveiliging van de bedreigde familieleden.

Rabobank

De kluisjesroof in de kelder van de Rabobank in het Brabantse Oudenbosch vond plaats tijdens het weekeinde van 3 en 4 maart. Er zou 4 tot 6 miljoen euro zijn buitgemaakt. Zo’n 5000 items, zoals sieraden en munten, werden niet meegenomen. Ongeveer 300 mensen werden gedupeerd.

Bijna 2 maanden na de kluisjeskraak werden twee beveiligers van het bedrijf EBN uit Breda opgepakt. Agron K. uit Roosendaal en Johan van W. uit Etten-Leur (43) zouden de 2 daadwerkelijke rovers het pand hebben binnengelaten. De dieven bleven zo’n 24 uur in de bank. De verdachten ontkennen de beschuldigingen. Ze zitten nog steeds vast.