Familie vermiste Ier wil proces tegen politie NL

De familie van James Patrick Grealis, een Ier die in 2008 in Breda verdween, eist dat de zaak wordt heropend omdat er nooit behoorlijk onderzoek zou zijn gedaan. De familie overweegt om juridische stappen tegen de Nederlandse politie te nemen. Dat meldt de The Irish Independent.

Grealis (24), die timmerman was, verliet op 23 oktober zijn pension in Breda om werk te zoeken. Daarna is er niets meer van hem vernomen. In april kreeg de familie het voor elkaar dat de politie de zaak weer heropende, maar in juli sloot de politie de zaak weer. De familie zegt dat dit pas in oktober is verteld.

‘Ik denk dat de zaak alleen is heropend omdat er druk is uitgeoefend door de Ierse overheid’, zegt de zus van Grealis in de krant. ‘Een rapport van vijf kantjes is geen goed onderzoek. Ze hebben nog altijd niet gesproken met wie mijn broer woonde. Ik heb zelf met hem gesproken en hij was ook verrast dat er nog niet met hem was gesproken.’

Volgens de zus zijn de bankrekeningen en telefoontjes van Grealis ook niet nagetrokken. Mogelijk wil de familie aan de Nederlandse overheid vragen om de zaak te overhandigen aan een ander politiedistrict.