Familie wil hogere straf voor moord Lawalata

De nabestaanden van Nikki Lawalata (foto links) willen dat de vrouw die haar vermoordde een zwaardere straf krijgt in hoger beroep, vanwege de leugenachtige verklaringen die zij heeft afgelegd. Dat heeft hun advocaat Richard Korver gezegd.

Vandaag is in Leeuwarden de tweede zittingsdag in het hoger beroep. In eerste aanleg kreeg de dader, Sylvana W. een gevangenisstraf van 13 jaar. De advocaat-generaal bij het Hof heeft opnieuw 13 jaar geëist.

De 41-jarige Sylvana W. moest van de rechtbank in Lelystad de cel in voor de doodslag  op de Amsterdamse Nikki Lawalata (27). De eigenaresse van het Italiaanse restaurant Il Sogno in de Amsterdamse Koningsstraat werd in september 2013 gevonden in een greppel in Lelystad.

Vriend

Ze bleek enige dagen ervoor te zijn gedood in het huis van haar 34-jarige vriend Hani K.. Die was lange tijd verdachte totdat bleek dat dat hij ten tijde van de moord op zijn werk was. Volgens het OM was er geen bewijs dat K. iets met de moord te maken had. De rechtbank gaat ervan uit dat Lawalata uit jaloezie is omgebracht. Ze bleek te zijn doodgeslagen en gewurgd.

Bewijs

Tegen Sylvana W. was veel belastend materiaal verzameld. Haar bloedsporen zijn in de woning gevonden waar Nikki is vermoord (foto rechts). Haar DNA werd aangetroffen op Nikki’s lichaam. De politie beschikt ook over camerabeelden waarop ze de auto van Nikki verplaatst en met een koffer aan het slepen is.

Gluren

Een getuige zag haar in de weken voorafgaand aan de moord door de schutting gluren terwijl Nikki en haar vriend in de tuin zaten. Bovendien pleegde ze anonieme telefoontjes naar Nikki en werd een kopie van Nikki’s paspoort op haar laptop gevonden. Bij de politie ontkende ze aanvankelijk elke betrokkenheid en verzon ze een alibi. Later erkende ze het wegwerken van het lichaam. De rechtbank oordeelde dat ze de moord in haar eentje heeft gepleegd uit jaloezie op haar ex.

Zie ook:

Vrouw veroordeeld voor moord op Lawalata

Extra onderzoek in moordzaak Lawalata

Lawalata gedood door jaloerse ex

Tuchtklacht in zaak Nikki Lawalata