Familiedrama: Twee jongetjes spoorloos

De vader van twee broertjes uit Vleuten is dinsdag dood gevonden, de twee kinderen zijn vermist. De man heeft zelfmoord gepleegd nadat hij met zijn vrouw had afgesproken dat hij de twee jongetjes mee zou nemen op een korte vakantie. Naar Ruben (7) en Julian (9) is vergeefs gezocht in de bossen bij Doorn. De vader heeft maandagavond om kwart over tien nog in Beek (Limburg) benzine getankt. Op beelden van de bewakingscamera’s van het bewuste tankstation zijn de kinderen niet te zien.

De vader heeft zich verhangen in het bos, het Doornse Gat. Wandelaars vonden zijn lichaam dinsdagochtend. De vader was gescheiden van de moeder, die volgens De Telegraaf werkzaam is bij de Zeister brandweer.

De recherche probeert nu middels onder meer de gsm-telefoon van de vader na te gaan waar hij is geweest, om zo iets te weten te kunnen komen over de verblijfplaats van de kinderen.

Amber alert

De politie heeft in samenspraak met minister Opstelten van Justitie vastgelegd dat bij kindervermissingen binnen twee uur een Amber Alert uit moet gaan. Dat is in Utrecht echter pas woesndagmorgen om acht uur uitgegaan. De politie zoekt uit waarom dat zo laat is gedaan.

In Het Doornse Gat hebben de afgelopen nacht tot twee uur ruim 130 politieagenten en mariniers naar de jongetjes gezocht. Ook speciale spoorzoekers van het Korps Mariniers, het zogeheten combat tracking team, is ingezet.