‘Familieruzie aanleiding voor Bredase moord’

Bronnen rond het onderzoek naar het ombrengen van Bredanaar Rudi Schouten (28) zeggen dat een slepende familieruzie de aanleiding was, aldus BN/De Stem zaterdag. In het onderzoek zijn zes Satudarahleden verdacht.

Autobanden

Rudi Schouten zou al langer ruzie hebben met zijn schoonzus. Zij is getrouwd met een lid van motorclub Satudarah. Schouten zou op de fatale 4 april 2015 de zus van zijn vrouw hebben bedreigd en prikte onder meer haar autobanden lek. De schoonzus belde haar echtgenoot die in Spanje zat. Hij waarschuwde meteen vrienden uit de motorclub die op een begrafenis aanwezig waren. Het groepje begaf zich op weg naar Schouten.

Tattoo-killers

Een bemiddelingspoging van Schoutens schoonvader op het laatste moment mislukte en er volgde een bloedbad. Schouten is volgens de politie door meerdere Satudarahleden mishandeld en doodgeschoten op een parkeerplaats voor een supermarkt. Schoutens broer Danny heeft naar eigen zeggen geprobeerd Rudi te verdedigen met een bijl in zijn hand. Omdat hij ook geweld gebruikte, heeft hij enige tijd vastgezeten.

Een belangrijke verdachte van de moord, Timothy S. (40), die banden had met de groep Tattoo-killers. Hij zou op zijn rug dezelfde Chinese tatoeage hebben. S. was eerder betrokken bij een schietpartij in 2009 en kreeg daarvoor 2,5 jaar cel.

Verklaring

Pearl S. (35) uit Breda is de enige verdachte die nu vastzit. Hij zou de trekker hebben overgehaald, nadat hij tijdens de confrontatie door een van de broers met een bijl op zijn hoofd was geslagen. S. raakte zelf ook flink gewond. Hij heeft volgens zijn advocaat nog geen verklaring afgelegd.

Alle berichten over de zaak.