Familievete mogelijk oorzaak dode agenten

De twee agentes die afgelopen week in Manchester omkwamen bij een routineklus, zijn mogelijk het slachtoffer geworden van een vete tussen twee criminele families. Dat heeft Garry Shewan, adjunct-hoofdcommissaris van de Greater Manchester Police, op een persconferentie bekend gemaakt. Voor de moorden zitten twee verdachten vast. Een van hen is de 29-jarige Dale Cregan (rechtbanktekening), een van de meest gezochte criminelen van Groot-Brittannië. Hij wordt verdacht van twee andere moorden.

Dinsdag werden twee agentes doodgeschoten nadat ze een leegstaand huis waren binnengegaan. Er was gemeld dat er ingebroken was. Getuigen hoorden na de komst van de agentes daarop schoten en een ontploffing.

De adjunct-hoofdcommissaris wilde niet veel loslaten over de zaak, maar bevestigde te onderzoeken wat er de laatste zes maanden tussen de rivaliserende families is gebeurd. Cregan wordt ervan verdacht dat hij eerder dit jaar een vader en zijn zoon om het leven bracht. Ook zou hij vier pogingen tot moord hebben ondernomen. Hoe de agentes in dit verhaal passen, heeft de politie niet gezegd.