Farida was toevallig slachtoffer

De man die terechtstaat in de zaak van de vermoorde 21-jarige Farida Zargar uit Spijkenisse heeft in door de recherche afgeluisterde telefoongesprekken gezegd dat het meisje een toevallig slachtoffer is geweest. In gesprekken met familieleden zei hij onder meer: ‘Ik ben een predator. Ik ben gewoon ergens als een roofdier gaan zitten’.

Farida Zargar was dus op de verkeerde plaats op het verkeerde moment. Ze fietste op 5 augustus van van haar werk bij transportbedrijf De Rijke in Spijkenisse naar huis. Onderweg is ze, waarschijnlijk door Patrick S., gegrepen en meegenomen. Zargar is overleden aan de gevolgen van steekwonden in borst en hals.

Farida Zargar is van oorsprong Russisch.

Op dit moment wordt de verdachte de ontvoering van Farida Zargar ten laste gelegd, maar die tenlastelegging kan worden uitgebreid naar doodslag of moord. Het onderzoek moet nog uitwijzen waar het meisje is doodgemaakt en hoe dat is gegaan. S. werkt niet mee aan het onderzoek en was afwezig op de pro forma-zitting bij de rechtbank in Rotterdam.

De rechtbank heeft een onderzoek in het Pieter Baan Centrum in Utrecht gelast om te bekijken in hoeverre Patrick S. toerekeningsvatbaar is.