FBI bevrijdt 16-jarig meisje en doodt ontvoerder

De FBI heeft het de vermiste 16-jarige Amerikaanse Hannah Anderson zaterdagavond bevrijdt in de wildernis van de Amerikaanse staat Idaho. Ze was ontvoerd door een vriend van de familie van 40 jaar, die bij de actie werd doodgeschoten. Anderson ligt uit voorzorg in het ziekenhuis, maar volgens de politie maakt ze het goed.

James Lee DiMaggio, de vriend van de familie, ontvoerde Anderson omdat hij verliefd op haar zou zijn. Vorige week zaterdag vond de politie in het huis van DiMaggio, in het zuiden van Californië, de lichamen van de 44-jarige moeder en het 8-jarige broertje van Anderson. Het huis stond in brand. De politie denkt dat DiMaggio de moeder en het broertje heeft vermoord en daarna Anderson heeft vermoord.

Woensdag kreeg de politie een tip van een man die tijdens het paardrijden een man met een jong meisje had gezien. Toen hij 's avonds het nieuwsbericht over de ontvoering van Anderson zag, lichtte hij de politie in.

Vrijdag werd de auto van de ontvoerder zonder kentekenplaten gevonden aan de rand van een natuurgebied, dat vervolgens door een politiemacht werd doorzocht. Uiteindelijk werd de plaats waar DiMaggio zich met het meisje ophield vanuit de lucht gevonden.

DiMaggio had Anderson eerder verteld dat hij zeker met haar had willen daten als hij jonger was geweest. DiMaggio was een goede vriend van de familie, de kinderen zouden hem als oom zien. Anderson had daarom gedaan alsof er niets aan de hand was