FBI-onderzoek Joran in Lima

De FBI gaat volgende week in Peru de laptop van Joran van der Sloot onderzoeken. Dat blijkt uit documenten van de rechtbank waarover CNN beschikt. Amerikaanse forensische experts worden op 14 maart in Lima verwacht en krijgen dan de gelegenheid om de bestanden op Van der Sloot’s notebook in te zien.

 

 

 

De FBI hoopt op de computer gegevens te vinden over de verdwijning van Natalee Holloway, waarvan Joran enkele malen is verdacht. Tegenover de politie in Peru heeft Joran verklaard (PDF) dat hij Stephany Flores heeft gedood nadat ze stiekem op zijn laptop zat te kijken en daar informatie aantrof over de zaak Holloway. Eerder deze week verklaarde Joran’s advocaat Maximo Altez dat Stephany toen in een vlaag van woede door Joran is gewurgd. Volgens CNN zullen speciale agenten van de FBI “op 14 maart 2011 om 14:30u toegang krijgen tot informatie en documenten in de laptop van de gedetineerde Joran van der Sloot.”

De FBI mensen worden bijgestaan door de High Tech Crime afdeling van de Peruaanse nationale politie. Ze zullen ook forensisch onderzoek doen, zoals het zoeken naar gewiste bestanden. Van der Sloot’s advocaat en een vertegenwoordiger van de familie Flores zullen  in de gelegenheid worden gesteld bij het onderzoek aanwezig te zijn.

Het proces tegen Van der Sloot zal naar verwachting binnen twee maanden beginnen.

Beelden van Joran’s HP laptop, die a.s. maandag zal worden onderzocht:

{youtube}zEOqJyLsU7E{/youtube}