FBI rolt marktplaats hackers op

De FBI heeft een hackersforum opgerold waar werd gehandeld in virussen, gestolen creditcardgegevens, botnets en allerlei data die kan worden gebruikt bij cybercrime. Er zijn in totaal 28 personen opgepakt. Ook zijn er huiszoekingen verricht.

Het forum, Darkode, is offline gehaald. De servers zijn in beslag genomen. Op het forum werd ook informatie gedeeld over zwakke punten in software.

Darkode had tussen de 250 en 300 leden, die een uitnodiging moesten krijgen voordat ze toegang kregen tot het platform. De nieuwe leden moesten eerst een lijst opgeven met vaardigheden waaruit bleek dat ze iets toe te voegen hadden.

Hacks bij Sony

Onder de gebruikers van het forum waren ook leden van de hackersgroep Lizard Squad, die verantwoordelijk is voor meerdere grote kraken bij onder meer Sony en Mirosoft. De admin van het forum zou ook lid zijn van deze groep.

De FBI kreeg bij het onderzoek hulp van opsporingsdiensten uit twintig landen, waaronder Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Brazilië en Australië. Ook Europol was bij het onderzoek betrokken. Mogelijk worden er meer verdachten gearresteerd.