FC Twente: cocaïne en Satudarah (VIDEO)

Satudarah-leden als portier en 34 wikkels cocaine. Dat zijn de belangrijkste redenen geweest voor de sluiting van het supportershonk van FC Twente in Enschede, enkele weken geleden. De regionale krant Tubantia zag het politierapport over de zaak.

Met veel machtsvertoon viel de ME het Vak-P binnen tijdens de wedstrijd Twente-PSV op 6 april jongstleden. Er werden enkele arrestaties verricht en het supportershome werd gesloten. Waarom precies bleef onduidelijk.

Tubantia heeft nu het politierapport in handen. Daarin staat dat drugshandel en de aanwezigheid van outlaw motorclubs  de belangrijkste redenen waren.

Satudarah

De politie kreeg signalen over toenemende invloed van Satudarah en Saudarah. Meerdere keren kwamen de leden in hun MC-hesjes het home binnen. Tijdens FC Twente – Roda JC in oktober 2016 verzorgden Satudarah-leden het deurbeleid bij Vak-P. Een ‘ongewenste gast’ kreeg klappen.

Drugs

Er wordt ook gedeald op de tribune en in het honk. De politie noteerde: ‘personen die de hele wedstrijd in de gracht verblijven, veelvuldig bellen en in korte gesprekjes verwikkeld zijn, vaak en heel kort de toiletten binnengaan en onbekende zaken overhandigen (vermoedelijk kleine briefjes)’. Tijdens de inval op 6 april werd een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden, verdeeld over 34 pakketjes. In de toiletten onder de tribune zijn lege pakketjes gevonden.