Ferhat Y. had caféverbod na geweld

Ferhat Y., die samen met Badr Hari wordt verdacht van de mishandeling van zakenman Koen Everink, is in het verleden verschillende malen met de politie in aanraking geweest wegens mishandelingen. Dat blijkt uit onderzoek van Crimesite en Nieuwe Revu. Ferhat kreeg eerder een collectief caféverbod op het Stratumseind, de horeca-hotspot in Eindhoven.

Vorige week werd het voorarrest van Ferhat Y. opgeheven. De rechtbank zag ‘onvoldoende ernstige bezwaren’ om hem nog langer vast te
houden. Het lijkt erop dat Ferhat opnieuw aan een veroordeling zal ontsnappen, want het is niet voor het eerst dat hij met Justitie in aanraking komt en het met een sisser afloopt.

Crimesite en Nieuwe Revu hadden inzage in de politiegegevens van Ferhat Y. In 2001 werd hij verdacht van openlijke geweldpleging. In 2006 werd er proces-verbaal opgemaakt wegens vernieling en belediging van een politieman. In 2008 en 2009 waren er aangiftes wegens mishandeling en in 2010 wegens verduistering. En sinds 8 juli wordt Ferhat dus verdacht van betrokkenheid bij de poging tot doodslag op Koen Everink.

Een jeugdvriend van Ferhat Y., die uit angst voor represailles anoniem wenst te blijven, herinnert zich dat Ferhat betrokken was bij vechtpartijen en vernielingen op Stratumseind. Hij was een vechtersbaas en de schrik van de uitgaangswereld in Eindhoven, aldus de vriend. De advocaat van Ferhat, Merijn Zuketto, bevestigt dat zijn client een caféverbod heeft gehad. Over de overige verdenkingen zegt hij: ‘Het is kletskoek en straatpraat. Er zijn weliswaar verdenkingen tegen mijn client geweest, maar die hebben in de meeste gevallen niet geleid tot vervolging of veroordelingen. Hij heeft alleen een boete gekregen voor de belediging, verder niks.’

In Nieuwe Revu deze week het complete verhaal over de handel en wandel van Ferhat Y.

Zie ook eerdere berichten over Ferhat en de zaak Badr Hari.