Fiets Tanja Groen gevonden?

Duikers hebben in de Maas bij Maastricht een fiets gevonden die mogelijk van de verdwenen studente Tanja Groen is geweest. Zij hebben het wrak ingeleverd bij politie. Tanja Groen (18) werd voor het laatst gezien in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993, daarna fietste ze van haar studentenvereniging in het centrum van Maastricht naar haar kamer net buiten de stad in Gronsveld.

De duikers hebben gedoken in opdracht van een groep amateurspeurders die de zaak probeert om de zaak op te lossen, daarin neemt ook een oud-politierechercheur deel. De politie werkt nog met een cold-case team aan de zaak.

Vorige week doken de duikers op een locatie aan de zuidkant van de stad op aanwijzing van een wichelroedeloper. Daar werd toen niets gevonden.

De gevonden fiets is van hetzelfde type als Tanja Groen had, er zijn ook sporen van zwarte verf te zien, de kleur van de fiets van Groen ook had. Haar fiets had een gravering met postcode en huisnummer en had een framenummer op de onderkant. Op het eerste gezicht zijn daarvan geen sporen te zien maar die kunnen in de loop der jaren zijn verdwenen.

Dit najaar verschijnt bij Crimesite een boek over cold cases, met nieuwe informatieover de zaak Tanja Groen en andere cold cases.

Hier de video van de Limburgse zender L1.