Finse moordverdachte op de vlucht gepakt

De Duitse politie heeft dinsdag in samenwerking met het Fugitive Active Search Team Nederland (FastNL) van het landelijk parket bij de Duitse grens een 28-jarige Fin aangehouden. De Finse autoriteiten verdenken hem van moord.

Beilen

Finland heeft op 17 september bij FastNL het verzoek tot opsporing van de man neergelegd omdat er aanwijzingen waren dat hij in Nederland was of zou komen. Uit het onderzoek bleek dat de gezochte Fin zich in een huis van twee (Finse) contacten in het Drentse Beilen bevond. De politie observeerde dat dinsdagmiddag bij deze woning een busje met Fins kenteken wegreed. Aan boord waren drie mannen en een vrouw. Het voertuig reed met hoge snelheid richting snelweg en daarna richting Duitsland. De Duitse politie hield daarop een controle net over de grens. De moordverdachte probeerde zich achterin de auto schuil te houden.

Kouvola

De Duitse politie heeft het viertal aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Meppen. Een bedrag van 6.500 euro is in het voertuig aangetroffen en inbeslaggenomen. De gezochte Fin is voorgeleid aan de officier van justitie in Duitsland. Duitsland zal de overleveringsprocedure van de moordverdachte met Finland verzorgen. De overige drie personen zijn inmiddels weer vrijgelaten. De internationaal gezochte Fin zou op 20 augustus van dit jaar samen met een medeverdachte in Kouvola in zijn thuisland iemand hebben doodgeschoten.