FIOD: arrestaties na groot witwas- en drugsonderzoek

De FIOD heeft dinsdagavond een 66-jarige man en een 44-jarige vrouw uit Hillegom aangehouden voor witwassen. Eerder bracht justitie al naar buiten dat de man hoofdverdachte is in een onderzoek naar grootschalige handel in xtc en anabolen.

Het witwasonderzoek staat onder leiding van het OM in Noord-Holland. De man zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De vrouw is inmiddels vrijgelaten. De opgepakte wordt ervan verdacht met zijn bedrijf financiële diensten te verlenen aan zeker tien criminelen die handelden in onder andere drugs, wapens en anabole steroïden. Hij was al langer hoofdverdachte in een onderzoek naar een groot crimineel netwerk.

Er zijn drie locaties doorzocht in Hillegom. Daarbij is beslag gelegd op telefoons, computers en gegevensdragers. Ook is beslag gelegd op een auto. In de auto werd meer dan een handelshoeveelheid xtc aangetroffen. De FIOD meldt dat het onderzoek nog loopt en dat er nog meer arrestaties zijn te verwachten.

Er is in het drugsonderzoek al beslag gelegd op 450.000 euro aan cash geld en banktegoeden. Verder werd voor meer dan een miljoen euro aan xtc, anabolen en geneesmiddelen in beslag genomen. Naast de Hillegommer is ook een 61-jarige man uit Hoek van Holland hoofdverdachte in de zaak. In totaal zijn er de afgelopen maanden in Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland zes verdachten aangehouden. Een aantal verdachten werd weer op vrije voeten gesteld.