FIOD: handel in valse merkartikelen opgerold

De FIOD heeft donderdag vier verdachten gearresteerd die betrokken zouden zijn bij een grote handel in merkvervalste goederen, witwassen en uitkeringsfraude. Een van de verdachten in de zaak is volgens het Algemeen Dagblad, Michael van der Plas (40), de ex-man van Samantha “Barbie” de Jong.

(beeld uit archief)

Instagram

De andere verdachten zijn een 25-jarige vrouw uit Den Haag, een man van 41 jaar uit Den Haag en een 22-jarige man uit Monster. Er zijn woningen en bedrijfspanden doorzocht in Den Haag, Monster, Santpoort, Amsterdam en Rotterdam. Daarbij is beslag gelegd op administratie, contant geld, een auto en merkvervalste goederen. Ook zijn accounts op Instagram, waar de merkvervalste goederen werden aangeboden, in beslag genomen. De accounts zijn door de FIOD en het Openbaar Ministerie voorzien van banners.

Noord-Holland

Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie in Noord-Holland. De FIOD wordt bijgestaan door specialisten van de Douane om merkvervalsing te determineren. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De aangehouden verdachten zitten in beperkingen.

Merken zijn beschermd in Nederland en het is verboden merkartikelen na te maken en het is niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen.