FIOD-inval bij afval-miljonair

De FIOD heeft maandag een doorzoeking gedaan in het huis van Leo van Gansewinkel, in de gemeente Cranendonck. Dat is gebeurd in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude. Van Gansewinkel is oprichter van de afvalverwerker met dezelfde naam. Hij is een vermogend man, Quote schat zijn kapitaal op 480 miljoen euro.

Een woordvoerster van de FIOD zegt tegen Omroep Brabant dat er een ‘doorzoeking gedaan is in de gemeente Cranendonck in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude’. Daarbij is er beslag gelegd op waardevolle bezittingen. De FIOD doet verder geen uitspraken en wil niet zeggen of het onderzoek gericht is op Van Gansewinkel.

A2

Van Gansewinkel verkocht zijn gelijknamige afvalbedrijf in 2007. Sindsdien is er geen relatie meer tussen de onderneming en de miljonair. Bij de inval in het langs de A2 gelegen landgoed Huize de Raekt zijn onder meer diverse klassieke auto’s in beslag genomen.

Recreatieproject

Bij de villa ligt een groot meer met eilandjes, er staan palmbomen en er zijn tropische vogels gehuisvest. Van Gansewinkel was bezig een recreatieproject te ontwikkelen in de gemeente, het Hof van Cranendonck. Een hotel, een theaterzaal met 1100 zitplaatsen en een museum had daar moeten verrijzen. De financiering door Van Gansewinkel kwam niet rond en de bouw werd voor onbepaalde tijd uitgesteld.