‘FIOD-invallen tegen boodschap Islam’

De stichting van al Fitrah-moskee in Utrecht ziet de invallen van de FIOD als een voorbeeld van hoe instanties het verkondigen van de boodschap van de Islam bemoeilijken. Dat zegt de stichting op Facebook in reactie op de invallen die het Openbaar Ministerie liet doen in een witwas-onderzoek.

De FIOD deed vorige week twaalf invallen door het hele land, onder meer in moskeeën. Al Fitrah schrijft op Facebook:

Het is bekend dat er in het huidige politieke klimaat personen/instanties zijn die er alles aan willen doen om het verkondigen van de boodschap van de Islaam te bemoeilijken.

De stichting meent dat de invallen gezien moeten worden als voorbode van de verkiezingen in de Tweede Kamer. Sommige personen of partijen zouden een statement willen maken ‘om de dawah te bestrijden’.

De stichting verklaart ook volledig te hebben meegewerkt aan het onderzoek en er vertrouwen in te hebben dat alle geldtransacties wettelijk te verantwoorden zijn:

De Stichting staat achter de door haar gedane geldtransacties tevens binnen de wettelijke kaders te verantwoorden zijn en in lijn zijn met de doelen van de Stichting. Bovendien beschikt de Stichting zowel voor haarzelf als haar bestuursleden over een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag.