FIOD neemt Ferrari’s in beslag

De FIOD heeft woensdag in en rond Amsterdam beslag gelegd op vier auto’s waaronder twee Ferrari’s, een motor en een boot. Dat gebeurde in een witwasonderzoek onder leiding van het functioneel parket. Er is een 55-jarige man uit Diemen aangehouden.

BMW

De FIOD deed doorzoekingen in de woning van verdachte in Diemen en in Amsterdam, Almere, Abcoude en Lelystad. Er is onder andere beslag gelegd op twee Ferrari’s, een BMW, een Mercedes, een Harley-Davidson en dure horloges. Ook werd beslag gelegd op een bankrekening. Verder zijn administratie en gegevensdragers in beslag genomen. In de woning van verdachte werden ook wapens en zakken wiet aangetroffen. Dit is overgedragen aan de politie.

Luxe

Het onderzoek is gestart omdat de legale inkomsten van verdachte niet toereikend lijken voor het doen van grote aankopen zoals exclusieve auto’s. Justitie vermoedt dat hij dit heeft gedaan met inkomsten uit criminaliteit. Door de aanschaf van luxe goederen zou hij zijn criminele inkomsten hebben witgewassen.

Bij de doorzoekingen werd bijstand verleend door de politie en de Douane. Defensie ondersteunde met een gespecialiseerd zoekteam. Deze zoekteams zijn gespecialiseerd in het zoeken naar en in verborgen ruimtes.