FIOD pakt verdachten met grondstoffen drugs

De FIOD heeft dinsdagochtend twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de invoer van chemicaliën voor het produceren van synthetische drugs. De mannen komen uit Veldhoven en Eindhoven en zijn 51 en 56 jaar oud. Dat heeft het landelijk parket aan het eind van de middag bekend gemaakt.

PMK

In een loods in Someren is door de FIOD een aantal vaten en tientallen lege jerrycans gevonden. De verdachten hebben vermoedelijk 20.000 kilo formamide besteld bij een Duits chemicaliënbedrijf. Naast formamide zouden de verdachten ook, PMK-glycidezuur, zoutzuur en methylamine hebben besteld. Deze stoffen worden voornamelijk gebruikt bij de productie van MDMA en amfetamine.

Drugslab

Een deel van de door de verdachten bestelde chemicaliën is in verschillende drugslabs en bij een dumping van drugsafval aangetroffen. De woningen van de verdachten in Eindhoven en Veldhoven en een aantal bedrijfspanden in Veldhoven, Someren en Hilversum zijn dinsdag doorzocht. Er is beslag gelegd op chemicaliën, administratie, digitale gegevensdragers, en mobiele telefoons. De verdachten worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch.