Flink hogere straf voor wraakvader in hoger beroep

De 53-jarige Mario Haazen is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot 4,5 jaar cel voor poging tot doodslag. Hij sloeg in januari vorig  jaar met een schep op het lichaam en hoofd van Jack S., een ex-tbs’er die online een afspraakje wilde maken met de 14-jarige dochter van Haazen. De rechtbank had Haazen eerder veroordeeld tot 10 maanden cel. 

Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep 6 jaar cel geëist voor poging tot moord.

Bloemen en chocolade

Haazen had de politie verschillende keren geïnformeerd over het doen en laten van de ex-tbs’er. De vader had ook aangegeven dat hij zelf actie zou ondernemen als de politie niet tegen Jack S. zou optreden. Dat gebeurde uiteindelijk nadat Haazen de man had opgespoord die zich op Instagram had voorgedaan als 17-jarige jongen. S. stuurde het dochtertje van Haazen ook bloemen en chocolade.

Zwaargewond

Uiteindelijk ging Haazen de belager van zijn dochter op 19 januari 2017 te lijf op de parkeerplaats van een GGZ-instelling in Eindhoven. Hij sloeg S. met een schep tegen de benen en armen en op het hoofd. Haazen liet de man zwaargewond achter.

Eigenrichting

Bij het bepalen van de straf heeft het hof vooral laten meewegen dat er sprake is van eigenrichting. ‘Dat is in Nederlandse rechtsorde volstrekt onacceptabel’ aldus het hof. Ook het feit dat Haazen een strafblad heeft, heeft meegespeeld bij het bepalen van de strafmaat.