Flinke cocaïne-vangsten in Panama en Colombia (VIDEO)

De Colombiaanse politie heeft anderhalve week geleden 3,3 ton cocaïne onderschept die in kunstmest was verwerkt. Volgens de politie was de zending onderweg was naar Panama en Mexico. In Panama is vrijdag 600 kilo gepakt die onderweg was naar België.

Container

Die lading zou op een schip met Canadese vlag worden geladen in 15 koffers. Havenmedewerkers zouden de koffers in een container hebben gepakt met een vervalst zegel. Panamese autoriteiten zeiden dat van de dezelfde groep verdachten de afgelopen tijd nog 331 coke is gepakt. Op 12 en 13 februari zijn er vijf mensen aangehouden.

Kunstmest

De 3.300 kilo in Colombia werd gepakt in de Caraïbische kustplaats Cartagena. Die zending was verwerkt in kunstmest en was op weg naar de Mexicaanse havenstad Veracruz. De woordvoerder van de Colombiaanse politie zei dat de drugs toebehoorde aan Colombiaans-Mexicaans netwerk, zonder in details te treden. Het is voor het eerst dat in Colombia cocaïne in kunstmest is verwerkt. Waarschijnlijk was het de bedoeling in Mexico of Panama de drugs uit de kunstmest te destilleren.

193 kilo

Diezelfde week werd in de terminal bij Barranquilla. 193 kilo cocaïne gesnapt, die was verpakt in kunstmest. In 2015 is alleen aan de Caraïbische kust van Colombia 8,7 ton cocaïne gepakt.