Flinke strafeisen in Velpse moordzaak

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem heeft dinsdag zestien jaar cel geëist tegen een man (35) en een vrouw (55) voor betrokkenheid bij de dood van een 60-jarige man uit Velp. De man werd in de nacht van 2 op 3 december 2011 door de politie aangetroffen in een kelderbox van een flat aan het Kemphaanplein in Velp.

Tegen een derde verdachte, een vrouw van 31 jaar, eiste het OM een celstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging voor haar aandeel bij de moord. De 55-jarige vrouw en het slachtoffer zouden bekenden van elkaar zijn en woonden in dezelfde flat. De 31-jarige vrouw was ook weer een bekende van de 55-jarige vrouw en had een relatie met de 35-jarige man.

De 55-jarige verdachte en het slachtoffer zouden volgens het OM een problematische relatie hebben. Vervolgens zou de vrouw haar ex-schoondochter, de vrouw van 31, samen met haar nieuwe vriend, de man van 35, hebben ingeschakeld om het slachtoffer een lesje te leren. Dat is zo uit de hand gelopen dat de 60-jarige man is overleden.

De 55-jarige vrouw en de 35-jarige man moeten volgens het OM zestien jaar de cel in voor de moord op de man. De 31-jarige vrouw is verminderd of sterk verminderd toerekeningsvatbaar volgens het OM en zou acht jaar de cel in moeten met tbs met dwangverpleging.