Flinke straffen in België

Rechters in België hebben de afgelopen dagen flinke celstraffen uitgedeeld in verschillende rechtszaken. Een 42-jarige man kreeg twintig jaar voor doodslag. Er was 24 jaar cel voor een man die zijn ex doodstak en twee mannen die een roofmoord pleegden gaan voor 25 en 30 jaar de cel in. 

Mohamed Bouichou (42) werd veroordeeld tot twintig jaar cel voor doodslag op de 17-jarige Mohamed Azami Idrissi. De tiener werd in 2001 na een feest in Antwerpen doodgestoken. De verdachte vluchtte vervolgens naar Frankrijk, waar hij in 2013 werd aangehouden. Hij leefde in Frankrijk onder verschillende namen en werd daar maar liefst twaalf keer veroordeeld voor verschillende misdrijven. Bouichou moet de nabestaanden ook een bedrag van bijna 100.000 euro betalen.

Roofmoord

Op 26 april 2016 wordt het levenloze lichaam gevonden van kroegbaas Hikmet Bildirici (47). Hij is met negen messteken doodgestoken in zijn café Draaiboom in de wijk Hoboken in Antwerpen. De inhoud van de kassa en de gokautomaten van het café zijn verdwenen. Ook de portemonnee van het slachtoffer is leeg. De volgende dag meldt zich een betrokkene. Hij leidt de politie naar nog vier andere verdachten, waaronder Said Stieto (33) en Youssaf Haji (25). Justitie ziet hen als hoofdverdachten. Stieto krijgt 30 jaar cel, Haji 25 jaar. Stieto wordt zwaarder gestraft, omdat hij het initiatief tot de moord zou hebben genomen.

Doodgestoken voor de ogen van de kinderen

De 33-jarige Nesub Bejtusi is door de rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot 24 jaar cel. Hij stak vorig jaar zijn ex Irisleidi Tamayo (25) dood, voor de ogen van hun kinderen. Bejtusi, oorspronkelijk afkomstig uit Servië, kon het niet verkroppen dat Tamayo niet meer met hem verder wilde. Bejtusi had zichzelf in zijn buik gestoken, maar overleefde de steekpartij. Hij moe de nabestaanden van zijn ex 70.000 euro schadevergoeding betalen.