Flinke voorraad explosieven gepakt bij Antwerpen

In Zwijndrecht bij Antwerpen heeft de politie een 20-jarige vrouw aangehouden omdat in haar appartement explosieven, wapens en enige kilo’s cocaïne zijn gevonden, zo schrijft de Gazet van Antwerpen.

Teen

De vrouw deed vrijdagnacht zelf een noodoproep. Ze zei met een handvuurwapen bij zichzelf een teen eraf te hebben geschoten.

De 20-jarige Birgit S. werd afgevoerd en in het ziekenhuis geopereerd. De politie deed bij binnenkomst een doorzoeking, waarbij in eerste instantie cash geld en een handgranaat werden gevonden. Nadat die granaat was veiliggesteld ging het zoeken door.

Acht handgranaten

In totaal werden acht handgranaten, vier werkende vuurwapens, een aantal ontstekingsmechanismes, kneedbare explosieven én meerdere kilo’s cocaïne gevonden.

De vrouw is zondag door de onderzoeksrechter in bewaring gesteld. De recherche doet verder onderzoek naar de toedracht van de schietpartij en de gevonden wapens, drugs en explosieven.

In Antwerpen zijn de afgelopen maanden meerdere handgranaten ontploft bij woningen of bedrijven van criminelen en er zijn ook granaten neergelegd.