Flinke wapenvondst in Eindhoven

De politie heeft donderdagochtend een 45-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden op verdenking van wapenbezit en wapenhandel. De zaak heeft te maken met een drugsvondst in juli.

Rijtjeswoning

De man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een drugslab op de Heydaalweg te Eindhoven dat op 7 juli door de politie werd ontmanteld. In die woning werden ruim 200.000 xtc-pillen gevonden. In die rijtjeswoning werden twee verdachten op heterdaad opgepakt.

Opslagbox

Tijdens het vervolgonderzoek kwam de recherche afgelopen dinsdag uit bij een opslagbox in Eindhoven. Tijdens een doorzoeking stuitten rechercheurs op een flinke partij vuurwapens: 5 handvuurwapens, 3 automatische vuurwapens, 1 riotgun, 1 aanvalsgeweer, 2 slagwapens, geluidsdempers, pepperspray en een grote hoeveelheid munitie. De aangehouden man is de huurder van de betreffende opslag box.

Hij zit vast en zal vrijdag worden voorgeleid voor de rechter-commissaris van de rechtbank Oost-Brabant. Specialisten onderzoeken de wapens en proberen de herkomst te bepalen. Verder wordt bekeken of er aanwijzingen zijn dat ze zijn gebruikt bij eerder gepleegde misdrijven.