Flinke wietkwekerij in Foxhol opgerold

In het Groningse Foxhol is een wietkwekerij opgerold. In een leeg fabriekspand trof de politie meer dan 5000 planten aan. Ook werden er 2400 stekken gevonden. Er zijn zes mannen aangehouden, waarvan 3 zich in de kwekerij bevonden toen de politie een inval deed. 

Het gaat om de op één na grootste wietkwekerij die in Noord-Nederland is aangetroffen.

Den Helder

In het pand werden maandagochtend een 37-jarige man uit Den Helder, een 38-jarige man uit Sint Jacobiparochie en een 47-jarige inwoner van Julianadorp aangehouden. Dezelfde ochtend werden ook een 50-jarige inwoner van Dedemsvaart, een 60-jarige man uit Burgum en een 54-jarige Leeuwardenaar opgepakt.

Anonieme tips

Bij de politie waren meerdere anonieme tips binnengekomen dat in een leegstaand fabriekspand aan de Avebeweg in Foxhol mogelijk wiet werd geteeld. Tijdens het daaropvolgende onderzoek werd al snel duidelijk dat in het pand vermoedelijk een grote wietkwekerij moest zitten. Zo bleek dat het stroomgebruik van het pand bijzonder hoog was, terwijl er geen zichtbare bedrijfsactiviteiten waarneembaar waren.

Huursom

De man uit Dedemsvaart bleek de eigenaar van het pand. Hij kreeg iedere maand een fikse huursom betaald. Dat vond de politie opmerkelijk, omdat er verder geen bedrijfsactiviteiten werden waargenomen. Rechercheurs vermoeden dat het pand speciaal voor criminele activiteiten is aangekocht.