Flinke wietkwekerij opgerold (UPDATE)

In Groningen heeft de politie dinsdagmiddag in een bedrijfspand een flinke wietkwekerij gevonden. In het pand stonden 1150 planten en ruim 1600 stekjes. In het pand was niemand aanwezig en er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht. Er is een nader onderzoek ingesteld naar verdachten.

Huissen

In het Gelderse Huissen is woensdagochtend een kwekerij van ongeveer 1000 planten aangetroffen. De planten zijn gevonden in een vrijstaande villa en waren verdeeld over drie kamers. Volgens buurtbewoners was het pand niet bewoond,  waren de ramen geblindeerd en was er sporadisch iemand aanwezig in het pand.

De politie gaat in gesprek met de eigenaar van de villa om te achterhalen van wie de kwekerij is. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Anonieme tip

In een leegstaande woning in Breda trof de politie dinsdagavond een partij softdrugs aan. De politie had een anonieme tip binnengekregen en bij controle bleek er een sterke wietlucht om het pand te hangen. Binnen troffen agenten zo’n zeven kilo verpakte wiet aan en drie plakken hasj.

10.000 planten

De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant heeft woensdag een wietruimdag gehouden. Daarbij is op zeven adressen wiet geruimd. De grootste vangsten waren in een loods in Breda, daar troffen agenten 10.000 stekken en 219 moederplanten aan. In een woning in Breda werden 2325 stekken en 120 moederplanten gevonden.