Flying high met drugsduiven (VIDEO)

De douane van Koeweit heeft een postduif gevangen die een rugzakje droeg met drugs. In het lichtblauwe zakje, dat van afstand moeilijk te zien was, zaten 178 ketaminepillen, een partydrug. In onder andere Costa Rica en Colombia worden duiven gebruikt om drugs de gevangenis in te smokkelen. 

Hoewel het de eerste keer is dat de Koeweitse autoriteiten een drugsduif hebben gevangen, vermoeden ze dat de vogels vaker worden gebruikt om drugs het land binnen te smokkelen.

Costa Rica

In augustus 2015 werd een drugsduif gevangen in de nabijheid van een gevangenis in San José, de hoofdstad van Costa Rica. Het beestje had een klein zwart etuitje op zijn lijf met daarin 14 gram cocaïne en 14 gram hash. De directie van de grootste gevangenis van het Midden-Amerikaanse land vermoedde dat de duif groot gebracht was door gedetineerden en vervolgens naar buiten gesmokkeld. Eenmaal buiten keerde de vogel keerde met zijn ‘bagage’ weer terug naar ‘huis’.

Colombia

In 2011 werd buiten de muren van de Bucarmanga-gevangenis een duif aangetroffen met 40 gram wiet en 5 gram cocaïne op zijn rug. De drugsduif probeerde tevergeefs over de gevangenismuur te vliegen. Omdat zijn lading, verpakt in een wit rugzakje, te zwaar was lukte dat niet. Volgens Zuid-Amerikaanse media zouden duiven ook worden ingezet om simkaarten de gevangenis binnen te smokkelen.

Hieronder een video van de Colombiaanse drugsduif: