Forse afpersingszaak in Oss

De politie heeft dinsdagochtend drie mannen aangehouden op verdenking van afpersing en bedreiging. Het gaat om een 53-jarige man uit Oss, een 45-jarige en een 54-jarige man zonder vast woonadres. De eerste twee zijn in de vroege ochtend door het arrestatieteam aangehouden in Oss en in Herpen.

 

Zeven doorzoekingen

De derde verdachte werd dinsdag in de loop van de ochtend aangehouden in Grave. Gedurende de dag vonden in het Brabantse Oss, Herpen en in Cuijk een vijftal doorzoekingen plaats. Ook in het Duitse Kleve en Kranenburg deed de politie twee doorzoekingen op de verblijfadressen van de verdachten en andere locaties waar zij in het kader van het onderzoek aan gelinkt kunnen worden.

Kwekerij

Bij de doorzoekingen in Nederland kreeg de politie assistentie van medewerkers van Defensie, die gespecialiseerd zijn in het zoeken naar verborgen ruimtes. Aangetroffen en inbeslaggenomen werden: een aantal vuurwapens, computers en harde schijven en een granaat. Ook werd in een bosperceel bij een woonwagencentrum in Oss een ondergrondse reeds geoogste wietkwekerij gevonden. De toppen lagen in de ruimte te drogen. De kwekerij wordt geruimd en de wiet en de apparatuur worden in beslag genomen. De drie verdachten zitten in voorarrest en mogen vanwege de aan hen opgelegde beperkingen alleen contact hebben met een advocaat. In het belang van het onderzoek kunnen op dit moment geen verdere mededelingen worden gedaan.