Forse schulden op de Wallen

Prostituees die op de Amsterdamse Wallen werken kampen met flinke schulden. Dat schrijft dagblad Trouw vanochtend. De dames moeten een duur raam huren, maar kampen met teruglopende inkomsten. Daardoor hebben ze vaak schulden oplopend tot 30.000 euro per persoon.

De Wallen zijn niet meer lucratief voor de honderden temeiers die er werken. Het Red Light District is verworden tot een toeristische attractie waar gezinnen met kinderen zich komen vergapen aan de dames, maar de aangeboden sexuele diensten links laten liggen. Er schuifelen 2,5 miljoen toeristen jaarlijks langs de ramen.

Privé-ontvangst

Dronken Britse mannen zorgen nog voor enige klandizie, maar de autochtone hoerenlopers zoeken hun heil inmiddels op websites waar vrouwen adverteren met privé-ontvangst in hun woning. Resultaat is dat de nering op de Oudezijds Voor- en Achterburgwal en de zijsteegjes sterk terug loopt. Door de hoge huren zitten de sexwerkers met schulden opgescheept. Het Leger des Heils en raamexploitant Mastén Stavast bevestigen in Trouw de problematiek.