Forse straffen geëist voor liquidatie Karaman

Het Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank Oost-Brabant een gevangenisstraf van 22 jaar geëist tegen de 50-jarige man die terecht staat voor de moord op Mahmut Karaman. Tegen de 38- jarige man die verdacht wordt van medeplegen van de moord op Mahmut Karaman en bezit van 15.000 xtc-pillen eisten het OM een gevangenisstaf van 21 jaar.

Mahmut Karaman is op 30 december 2014 op koelbloedige wijze geliquideerd. Toen hij alleen in zijn kantoor nietsvermoedend wat papierwerk aan het doen was is hij van heel dichtbij vier keer beschoten.De hoofdverdachte van de liquidatie in Valkenswaard van Mahmut Karaman blijft in voorarrest. Zijn advocaat pleitte eerder dat Amsterdammer Seref C. de bewuste avond in Amsterdam was en een alibi heeft.

Restaurant

De politie heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar historische verkeersgegevens, gegevens van gebruikte telefoons en getuigenverklaringen en uit al deze gegevens volgt volgens het OM dat de verdachten op verschillende dagen, voorafgaand aan de moord op Karaman soms alleen maar vaak ook samen in Valkenswaard zijn geweest. Volgens advocate Marielle van Essen is vastgesteld dat de telefoon die op C.’s naam staat, rond het tijdstip van de moord in Amsterdam was. Ook zijn ex was daar. Zij had problemen in een restaurant omdat ze haar geld vergeten was en de twee hebben elkaar daarover getelefoneerd.

Boxtel

Karaman is eind december 2014 in zijn garage in Valkenswaard doodgeschoten. Vorig najaar zijn C. en een medeverdachte aangehouden. Het Openbaar Ministerie stelt dat een telefoon die door C. zou zijn gebruikt was kort voor de moord aanstraalde ter hoogte van Zaltbommel, en een halfuur erna in Boxtel. Dat bewijst volgens het OM dat C. op weg was naar Valkenswaard en dat hij op het juiste tijdstip in Valkenswaard kan zijn geweest. Ondersteunend bewijs ziet de officier van justitie in een dna-spoor op kogelhulzen dat gelijkenis vertoont met dna van C.

DNA

Op de plaats delict zijn vier hulzen gevonden, op twee van de vier hulzen is een DNA-mengprofiel aangetroffen waarvan het extreem veel waarschijnlijker en zeer veel waarschijnlijker is dat het DNA van de 50-jarige verdachte bevat. Volgende week komt de verdediging aan het woord.

Zie eerdere berichten over de zaak:

‘Undercoveragenten bedreigden jonge moeder’

Twee arrestaties in moord Valkenswaard (UPDATE)

Renault gezocht in moordzaak Valkenswaard