Forse straffen voor poging moord

De rechtbank in Arnhem heeft een 27-jarige man veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor een poging tot moord. De medeverdachte, een 20-jarige vrouw, moet vijf jaar de cel in. Zij hebben volgens de rechtbank samen het plan beraamd om een 31-jarige man naar de woning van de vrouw in Arnhem te lokken en vervolgens is het slachtoffer door meerdere personen zwaar mishandeld en in een bosgebied bij Rheden gedumpt.

Dat zou allemaal in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juli 2012 gebeurd zijn. Het slachtoffer is die zondagmorgen door een voorbijganger gevonden doordat zijn hond begon te blaffen toen die het slachtoffer in het bosgebied bij Rheden zag liggen. Volgens artsen was het slachtoffer overleden als hij een uur later gevonden zou zijn.

Het Openbaar Ministerie nam de zaak hoog op en eiste forse straffen tegen de verdachten. De celstraf van tien jaar voor de hoofdverdachte is conform de eis van het OM. De 20-jarige vrouw kreeg vijf in plaats van de geëiste zes jaar celstraf. De overige daders zijn nooit getraceerd door het OM en de verdachten hebben daar niks over kunnen of durven zeggen.

Arnoud Schadd, de advocaat van de vrouwelijke verdachte, heeft al aan Crimesite laten weten in hoger beroep te gaan. Zijn cliënt mocht de zaak in vrijheid afwachten en wordt nu ook niet vastgezet. Dat verbaasde de advocaat ook. ‘De rechtbank is er niet over begonnen, dus dan loopt de schorsing van de voorlopige hechtenis gewoon door tijdens het hoger beroep’, aldus de raadsman. 

Lees ook:

OM zet hoog in bij poging tot moord #2

‘Waarom wilden ze mij dood hebben?’ #1