Beelden van Brinks-overvallers vrijgegeven

Het lijkt niet erg op te schieten met het onderzoek naar de overval op een Brink’s-vestiging in Amsterdam-ZO op 29 juni. Na een uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond zouden er er weer 27 tips zijn binnengekomen, onbekend is nog hun waarde. Gisteravond liet de politie een aantal foto’s naar buiten brengen, waar vrijwel niets op te zien is. De daders zijn uitstekend vermomd. Bewegende beelden geven aan bekenden nog enige informatie naar aanleiding van hun motoriek. Maar aan te nemen valt dat zelfs bekenden van de daders niets kunnen afleiden uit deze foto’s.

Mogelijk is het doel van het onderzoeksteam met de uitzending van Opsporing Verzocht en de de foto’s de zaak via de media weer in de aandacht te krijgen en tips van mensen die in hun omgeving hebben horen praten over de mogelijke daders binnen te trekken.

De politie heeft weer een iets aangescherpte reconstructie naar buiten gebracht:

‘Op woensdag 29 juni, rond 03:00 uur, overvallen tenminste 6 daders een depot van waardetransportbedrijf Brinks aan de Kollenbergweg in Amsterdam Zuid-Oost. De daders weten zich toegang tot het pand te verschaffen met hulp van explosieven, waarna zij een onbekend geldbedrag uit het pand halen. Politiemensen die snel ter plaatse zijn, worden door de overvallers onder vuur genomen met automatische vuurwapens. Daarbij raken geen politiemensen gewond.

 

 

 

De daders weten in een snelle donkerkleurige Audi Sedan en een snelle grijze Audi Station te vluchten over de A2 naar het zuiden van het land. Ter hoogte van de oprit bij Waardenburg op de A2, na het knooppunt Deil, crasht een van de vluchtauto’s waarop die in brand raakt. Een van de overvallers lijkt daarbij gewond te zijn geraakt. De overvallers kapen dan een lichtgrijze Hyundai i10 met kenteken 31-PFH-6 en zetten hun vlucht voort.

Bij Eindhoven worden ze opgewacht door de politie die hen vanaf een BP tankstation op de A50 op gepaste afstand achtervolgt. De agenten wéten wat er in Amsterdam gebeurd is: deze overvallers zijn zwaarbewapend en aarzelen niet om te schieten.

Bij afslag 31 ter hoogte van Veldhoven verlaat de Hyundai de A2. Dan rijdt de Hyundai daar de oprit naar de A2 de randweg van Eindhoven weer op en stopt halverwege die oprit.

Eén van de daders stapt dreigend uit en uit veiligheidsoverwegingen moeten de agenten de achtervolging dan wel opgeven. Met een gigantische tas vol papiergeld in de gekaapte auto verdwijnen de daders uit het zicht.

{youtube}wr3TecRo_2Y{/youtube}

Meer foto’s bij Opsporing Verzocht.