Foutje op Twitter: zit El Chapo in Costa Rica?

De ontsnapte Mexicaanse drugsbaron Joquin “El Chapo” Guzman zit mogelijk in Costa Rica. Zijn zoon zette een foto van hem op Twitter, en vergat daarbij de locatiefunctie uit te zetten. De zoon zet wel vaker foto’s van El Chapo op Twitter, maar dan was niet duidelijk waar hij zich precies bevond.

De foto werd op 31 augustus op Twitter gezet. Op de foto zijn twee mannen te zien van wie de gezichten onherkenbaar zijn gemaakt. Maar uit de foto en de tekst valt af te leiden dat een van de mannen zijn vader is. ‘Augustus hier, je weet wel met wie’, staat bij de foto.

Foto wordt onderzocht

De autoriteiten van Costa Rica onderzoeken de foto. De politie van het land in Midden-Amerika zeggen dat er nog niet eerder aanwijzingen waren dat Guzman zich in het land ophield, meldt de Britse krant Daily Mail.

De leider van het Mexicaanse Sinaloa drugskartel ontsnapte in juli uit de zwaarbewaakte gevangenis Altiplano, in de buurt van Mexico-Stad. Hij kon zijn cel verlaten via een tunnel van meer dan een kilometer lang, die uitkwam op een huis in aanbouw. De tunnel was zeer professioneel aangelegd; er was licht en elektriciteit, en er was een spoorlijn aangelegd waarover een motor kon rijden.