Foutje: toch geen liquidatie-verdachten (VIDEO)

Drie jongens uit Utrecht kregen woensdagavond in Leidsche Rijn de behandeling van verdachten van een liquidatie. Terwijl ze wachtten bij een tankstation kwamen agenten met getrokken pistolen op hen af en sloegen hen in de boeien. Een van de jongens filmde de actie.

Telefoon wegleggen

Soufiane (18), Amin (21) en Mohamed (20) stonden met hun auto bij een tankstation in Leidsche Rijn. Volgens RTV-Utrecht werden ze door de agenten verantwoordelijk gehouden voor een liquidatie op de Vleutenseweg in Utrecht. Kort voor de aanhouding had een man een wapen getrokken bij een café op de Vleutenseweg.

De jongens vinden dat ze te hard zijn aangepakt door de politie. ‘Jullie worden verdacht van een liquidatie’, schreeuwde één van de agenten. ‘Je gaat nu je telefoon wegleggen.’

De drie zijn kort na de aanhouding vrijgelaten. Ze zijn niet verdacht meer. Het Openbaar Ministerie zei tegen RTV Utrecht dat de drie zich verdacht gedroegen en zijn ze daarom opgepakt.

Vluchtauto

Volgens de Utrechtse politie kwam er rond 17.15 de melding dat er op de Vleutenseweg een man werd bedreigd met een op vuurwapen gelijkend voorwerp. De bedreiger was er vervolgens in een auto met hoge snelheid vandoor gegaan. Van de vluchtauto werd een signalement doorgegeven en kort daarop kwam de melding dat er een auto in de brand stond op de Schönberglaan die leek op de vluchtauto.

Tankstation

Surveillerende agenten zagen vervolgens op de Martin Luther Kinglaan een auto met hoge snelheid rijden. Zij gingen achter deze auto aan. Via de Hooggelegen reed deze verdachte auto in de richting van de A2. Bij de afrit Leidsche Rijn raakten de agenten de auto kwijt. Een korte tijd later werd deze auto leeg aangetroffen op de Proostwetering en getuigen zagen daar een tweede verdachte auto wegrijden. Deze auto stopte bij een tankstation op de Proostwetering. In de auto zaten drie mannen. Ze werden direct aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de bedreiging, aldus de versie van de politie. Dat waren de drie jongens.