‘Frank de Tank bekende uithalen cocaïne’

Antwerpenaar Frank “De Tank” V. is met een enkelband uit voorlopige hechtenis ontslagen, zo bericht Het Laatste Nieuws. Volgens de krant heeft hij tegenover de recherche verklaringen afgelegd over zijn drugssmokkel in de Antwerpse haven.

3 miljoen

Frank V. zat acht maanden in voorarrest en zou in die tijd gedeeltelijke bekentenissen hebben afgelegd over zijn rol bij het uithalen van cocaïne uit containers. De gewezen portier in het nachtleven stapte in 2015 in het drugsmilieu. De verdenking tegen hem is dat hij tussen 2015 en 2016 zeker 3 miljoen euro verdiende aan het uithalen, zelf schatte hij zit bedrag op 2 miljoen.

Overigens trok hij vorige maand trok hij zijn bekentenissen weer in.

Vier personen

In het schema van De Tank heb je om cocaïnezakken uit een container van het haventerrein af te krijgen vier personen nodig.

Een “planner” verdiende bij De Tank 75.000 tot 100.000 euro om op computers te checken wanneer een container met drugs arriveerde en waar deze was gestald op het uitgestrekte haventerrein.

Een chauffeur die containers verplaatste naar een veilige plek kreeg 50.000 tot 75.000 euro.

Als De Tank vervolgens persoonlijk coke overzette in een andere niet verdachte container moest er soms 100.000 worden betaald. Een havenwerker kreeg hiervoor 1000 euro de kilo.

De vrachtwagenchauffeur die de container vervolgens van het terrein afreed 150.000 euro.

Frank V. zelf kreeg van zijn opdrachtgevers 20 tot 30% van de opbrengst van de cokepartij.

Mogelijk waren niet al zijn klanten tevreden. Zijn huis in Sint-Job-in’t-Goor werd dit jaar met een kalasjnikov beschoten.

Zie ook:

Opnieuw politie-inval bij Antwerpse “Mixers”

Antwerpse havenmedewerker beschoten

Antwerpse drugsoorlog slaat over naar NL

Ook in Ekeren een aanslag op een woning

Aanslag in Antwerps drugsmilieu