‘Frank Masmeijer brein cokesmokkel’

Oud presentator Frank Masmeijer was het brein achter de smokkel van bijna 500 kilo cocaïne. Dat beweert een medeverdachte in de smokkelzaak. In het politiedossier over de zaak zijn meer belastende verklaringen over Masmeijer terug te vinden. 

Zo zou een neef van de voormalig showmaster hebben verklaard dat zijn oom hem geld heeft geboden om cocaïne uit de haven van Antwerpen te halen. Een andere betrokkene stelt dat hij is bedreigd door Masmeijer en twee kompanen. Tenslotte zou uit telecomgegevens blijken dat Masmeijer in de buurt is geweest van de 467 kilo coke.

Dat alles blijkt uit het politiedossier dat deels in handen is van De Telegraaf.

Onschuldig

Masmeijer zelf beweert nog steeds onschuldig te zijn. Hij heeft acht maanden in voorarrest gezeten, maar is inmiddels op vrije voeten. Gisteren was er een eerste regiezitting. ‘Ik ga ervan uit dat het goed komt’, zo meldde hij gisteren voor het gerechtsgebouw. De zal de zaak niet eerder dan medio 2017 worden behandeld, zo is de verwachting. Dat komt mede door het groot aantal verdachten en beklaagden.

Andere zaken

Masmeijers zaak lijkt ook banden te hebben met andere drugszaken. Zo zijn twee medeverdachten in de zaak van de 467 kilo coke ook betrokken bij een drugszaak waarin binnenvaartschippers werden ingeschakeld om naar zeeschepen te varen om sporttassen met cocaïne op te halen. Een derde dossier gaat over een uithaling van tien kilo coke.