Frank Masmeijer: ‘niet het brein in cokezaak’

Voormalige tv-presentator Frank Masmeijer ontkent dat hij de spil is in de drugsbende die in Belgie wordt vervolgd. Hij wordt sinds 2014 in België verdacht van grootschalige cocaïnesmokkel. Hij ontkent nog steeds alle feiten. ‘Ik ben geen drugshandelaar’.

Masmeijer sprak gisteren in RTL Late Night over zijn zaak. ‘Dit is een hele rare situatie. Ik ben lang gezien als de ideale schoonzoon en nu ben ik ineens een drugscrimineel.’

Laster

Masmeijer vecht naar eigen zeggen niet alleen tegen de verdenkingen in België, maar ook tegen de Nederlandse media. “Ik heb dingen over mezelf gelezen dat ik dacht: wat gebeurt hier? Mijn advocaat is bezig met een proces wegens laster of smaad, maar in Nederland bereik je er heel weinig mee.”

De oud-presentator viel vooral over een artikel in De Telegraaf, waarin hij ‘het brein’ achter de grootschalige drugssmokkel werd genoemd. ‘Dat is niet meer goed te maken, wat kun je ertegen doen?’

Masmeijer houdt zijn onschuld vol, maar moet nog een paar maanden wachten voor zijn zaak behandeld wordt door de Belgische rechter. ‘Er wordt onderzoek gedaan naar de manier waarop de politie het onderzoek heeft gedaan. Ik kom er weer bovenop, maar het is een rottijd.’