Frank Masmeijer in de drugshandel?

Voormalig NCRV-presentator Frank Masmeijer (53) zit in alle beperkingen in een Antwerpse cel op verdenking van cocaïnesmokkel. Hij zou hebben meegedaan aan de import van 400 kilo. Zijn vrouw Sandra zei te hebben gedacht dat hij in diamanten handelde.

Misverstand

Masmeijer presenteerde onder meer de programma’s Helemaal Alleen In Je eentje Show en Frank En Vrij. De Telegraaf schrijft dat hij nu ongeveer vijf weken vast zit. Zijn vrouw Sandra Birsak is bekend van het programma De Reistafel en danste ooit in het ballet van De Holidayshow. ‘Drugs? Nee, echt, ik weet het niet. Ik mag niks zeggen. Ik weet ook niets. Niets. Ik hou het erop dat alles op een misverstand berust en dat Frank snel weer thuis is’, zei Sandra tegen De Telegraaf.

Diamanthandel

Sandra en Frank woonden jarenlang met hun twee dochters in het Belgische Schilde, onder de rook van Antwerpen. Een anonieme bron zei tegen De Telegraaf dat Sandra écht niet van de criminele activiteiten van haar man op de hoogte was: ‘Sandra heeft helemaal niet geweten waar haar man, na zijn mislukte horeca-avonturen, allemaal mee bezig was. Tegen haar had Frank gezegd dat hij in de beroemde Antwerpse diamantenhandel zat en daarom zo vaak in het buitenland verbleef. En Sandra had hem op zijn woord geloofd; wist zij veel!?’

Bananen

Het Algemeen Dagblad houdt  het erop dat Masmeijer verdachte is in een onderzoek naar 400 kilo die zou zijn gevonden op een bananenboot in de Antwerpse haven. Masmeijer en een bevriende groentehandlaar uit Lier (B.) de zending hebben willen ophalen bij een transportbedrijf in de haven. Er zouden twee andere mannen zijn gearresteerd. Masmeijers advocaat zegt in het AD dat zijn cliënt slechts twee weken vastzit aan de Begijnenstraat en dat hij alle betrokkenheid bij drugshandel ontkent.

St. Niklaas

Masmeijer ging horecaavonturen aan in het Antwerpse. Zijn zaken gingen snel failliet of werden snel verkocht. Hij opende De Loteling in Schilde, Bastille in Sint-Niklaas en Grand Café Frajos in het Wijnegem Shopping Center.