Frank Masmeijer moest coke ophalen in Antwerpen

Voormalig NCRV-presentator Frank Masmeijer moest 467 kilo coke ophalen uit de haven van Antwerpen, maar werd in elkaar geslagen toen dat mislukte. Uit politieverhoren zou blijken dat Masmeijer een belangrijke rol had in de organisatie die de cocaïne via Antwerpen invoerde. Hij moest regelen dat de coke ongezien in de haven kon worden opgepikt.

Dat schrijft het AD zaterdag. Masmeijer werd in oktober opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij de import van drugs, die werd verstopt in bananendozen. Om die drugs op te halen, zou hij zijn neef die in de Antwerpse haven werkt, hebben ingeschakeld.

In elkaar geslagen

Masmeijer had jarenlang geen contact met hem, maar stond plotseling bij hem voor de deur en wilde alles over de haven weten, verklaarde de neef. Hij bood hem 100.000 euro om mee te werken. Als hij dat niet zou doen, zou Masmeijer hebben gedreigd hem en zijn vriendin iets aan te doen.

Masmeijer legde ook contact met een organisatie die tegen betaling drugs ophaalt. De eerste poging mislukte, waarop Masmeijer kwaad zou zijn geworden. Later werd hij door een groep criminelen in elkaar geslagen. De neef zou daarbij aanwezig zijn geweest. Mogelijk probeerden ze hem onder druk te zetten om hen toegang tot de haven te geven.

16 arrestaties

De criminelen doen daarop nog een poging om de drugs te pakken te krijgen, maar op dat moment heeft de politie de groep op de korrel. Het gaat om een organisatie die andere groepen helpen drugs op te halen bij cocaïne in de Antwerpse haven.

De grote man zou Peter G.S. zijn. Hij zou zaken doen met een groep Albanezen, Portugezen en haven arbeiders. Uiteindelijk worden 16 personen opgepakt, waaronder Masmeijer.

Lees ook:

Frank Masmeijer in de drugshandel?

Masmeijer blijft voorlopig in de cel