Frank Masmeijer ontkent bekentenis

Voormalig tv-presentator Frank Masmeijer ontkent dat hij schuld heeft bekend in de Antwerpse cocaïnezaak waarvan hij verdacht wordt. Hij noemt het vandaag in het Algemeen Dagblad ‘nepnieuws’. Maar verslaggevers die bij de rechtszaak aanwezig waren hoorden wel degelijk een vorm van schuldbekentenis.

Op 10 mei diende de zaak voor het Antwerpse gerecht. Masmeijer wordt er samen met een aantal anderen van verdacht 467 kilo cocaïne te hebben gesmokkeld, die was verstopt in een lading bananen.

Advocaat

Masmeijer zou samen met zijn neef de partij zijn gaan halen in de haven. Tijdens de rechtszitting was Masmeijer zelf niet aanwezig maar voerde zijn advocaat, Kris Vincke het woord. Die zei dat Masmeijer ‘erkent dat hij betrokken was bij het coke transport’.  Maar hij zou slechts een helper zijn geweest, niet het brein achter de smokkel.

Klakkeloos

In het Algemeen Dagblad beweert Masmeijer nu dat dit geen schuldbekentenis was. ‘Overal lees je dat ik zou hebben bekend. Niet waar!’, zegt Masmeijer daarover in het AD. ‘Media hebben dat klakkeloos overgenomen. Ik ken een aantal mensen in dit dossier. Het enige is dat ik een paar mensen in mijn zaak bij elkaar heb gebracht.’